top of page

Gerealiseerde projecten

Project studenten van WP Harry van de Ven

VentiVenti financiert de opleiding van 30 studenten. Deze studenten zijn op kosten van WP Harry van de Ven hun opleiding gestart. VentiVenti blijft hun studie betalen tot ze hun huidige opleiding af hebben. De studies variëren van lager, voortgezet tot universitair niveau. Hiervoor is in de afgelopen drie jaar een bedrag van ongeveer 6.000 euro begroot. Dit geld komt geheel uit donaties..

 

Project opknappen gebouwen bij gezondheidscentrum Badiya.

Het gezondheidscentrum is altijd een belangrijk project geweest voor WP Harry van de Ven, vandaar dat VentiVenti dit voort wil zetten. Bij het reeds opgeknapte gezondheidscentrum staan diverse huisjes die ook opgeknapt dienen te worden. Enkele huisjes hebben we al opgeknapt.

Na het bezoek van Harold aan Congo in 2009 is er door de verantwoordelijke in Badiya een begroting gemaakt  voor de herstelwerkzaamheden voor het gezondheidscentrum. Na goedkeuring zijn de benodigde materialen besteld en zijn de werkzaamheden opgestart. Inmiddels zijn alle afgesproken werken klaar. Het betrof o.a. het herstellen van watertanks voor het opgevangen regenwater. De volledige plaatsing van degelijke dakgoten op vier gebouwen, waaronder de kraamkliniek, beddenzaal en het huis voor het verplegend personeel. Verder is het gebouw van de “huisartsenpost” volledig opgeknapt en zijn er kozijnen voor ramen en deuren geplaatst. Er is gewerkt aan de binnen betimmering en het nodige schilderwerk is gedaan.

 

Tijdens de reis in 2015 is gezien dat er veel vooruitgang is geboekt sinds 2009. Klik hier voor het reisverslag.

 

bottom of page